Loading...
Kiriku taastamineTudulinna uudisedUudised

Mõisakohviku Päev ja IV suvefestival Tudulinna Tuled

Mõisakohviku Päev ja IV suvefestival Tudulinna Tuled

14 augustil 2021 tuli rahvas kokku Tudulinna Linnamäele veetma meeleolukat suvepäeva.

Hommikupoole sisustas esmakordselt siin peetav Mõisakohviku Päev. Lisaks rikkalikule toiduvalikule sai nautida Henri Aruküla hoogsaid saksofonihelisid, naerda kloun Ummi veidruste üle ning kuulata Andres Meresmaa ettekandes ülevaadet Tudulinna mõisa ajaloost ja elanikest.

Päeva teises pooles leidis aset juba neljandat korda peetav festival Tudulinna Tuled. Selle vaheldusrikas programm pakkus lustakaid näomaalinguid lastele ning ka teatrietendust pere noorematele Lasteteatri esituses.

Toredate kalamehe-, looduse ja muude juttudega rõõmustas rahvast Vladislav Koržets, kes luges ette hulgaliselt oma mõnusaid luuletusi erinevatest aegadest. Seejärel oli kõigil soovijatel suurepärane võimalus tema luulekogusid soodushinnaga osta. Seda võimalust kasutatigi usinalt.

Kirjanduslikel teemadel festival jätkus. Hiljuti lahkunud MTÜ Tudulinna Kultuurikants auliikme Nathan Kuke kirjanduslikku pärandit tutvustas ühingu juhatuse esimees Lauri Väinmaa. Ka siin oli hea võimalus andeka sulemeistri luulekogusid ja elulooraamatuid soetada.

Festivali peaesineja oli seekord igihaljas Siiri Sisask. Tema sugestiivne muusika oli loodud üksnes legendaarse Uku Masingu tekstidele. Kontsert “Rännak” viis publiku pikkadele mõtterännakutele loojuva õhtupäikese saatel. Oli lummav õhtutund Tudulinna Linnamäel.

Festivalikülaliste toitlustuse eest hoolitsesid kohalikud pagarid Tornikuke restoranis.

Festivali Tudulinna Tuled korraldamist toetasid Alutaguse vallavalitsus ja Kohaliku Omaalgatuse Programm (KOP).

Imeline muusika kaunil päikeseloojangul. Foto: Andres Meresmaa
Alati muhe Vladislav Koržets pajatas lugusid paljudel teemadel. Foto: Andres Meresmaa
Lasteteater pakkus palju rõõmu nii lastele kui nende vanematelegi. Foto: Andres Meresmaa
Festivalipublik on kontserdilummuses. Foto: Andres Meresmaa
Hiljuti meie seast lahkunud auväärse Nathan Kuke loomingut tutvustab Lauri Väinmaa. Foto: Andres Meresmaa
Parimaid hõrgutisi Tudulinna meistritelt sai nautida Tornikuke restoranis. Foto: Andres Meresmaa